tisdag 15 mars 2011

Ljustavla

Min idé om en "Ljustavla" kom för några år sen när jag tyckte mitt sovrum var för mörkt eller för ljust. Jag satte mig ner med en massa material jag gillade. Det var givetvis snäckor och stenar, som alltid. Drivved och grenar från skogen fyllde snabbt mitt arbetsbord och när jag såg alltsamman kände jag att det var för simpelt att bara limma upp en massa natur på en tavla.
Hela idén var ju ljuset och det var ju ljusslingan som var huvudattraktionen på hela skapelsen så då föll det sig naturligt att allt skulle vara vitt/ljust/glittrigt/aningen rosa.
  
Jag målade den gamla tavlan vit, gjorde en massa hål i duken och tryckte genom de små lamporna på ljusslingan och fäste dem med limpistolen. (Välj ljusslinga med kvalité, då det är trist om lamporna slutar fungera.) Sen målade jag snäckor och grenar vita och ljust rosa och glittrade en del av dem. Jag valde noga ut de vackraste vita stenarna och andra ljusa saker. Det var glaslinser och kulor, spegelbitar och smycken, pärlor och fjädrar. Limmade fast allt runt de små lamporna med limpistol.

Så här kan det se ut innan du börjar. Ta en gammal tavla du inte gillar eller köp en duk på en konstaffär eller Claes Olsson. Färg, glitter, ljusslinga och en massa annat du tycker är fint.
En limpistol är toppen till det här så det torkar snabbt och sitter på plats sen.

På dagen, en vacker dekoration!

På natten, min trygghet i mörkret!

Många vill ju ha becksvart mörkt när de ska sova men det vill inte jag så ljustavlan ger mig
 den mjuka, sköna skymning som är perfekt för mig.

Sömnig kikar jag på min ljustavla, funderar över min dag, blundar och sover gott. 

Kram Lena! 

1 kommentar:

  1. Åh, vilken läcker ljustavla du har gjort! En härlig ljuspunkt på natten!
    Det ser verkligen fin ut! Så duktig och påhittig du är!
    Lisa

    SvaraRadera