måndag 21 februari 2011

Godaste Pastasåsen

Pasta är en riktig höjdare. De flesta gillar pasta i alla olika former. Mina barn tycker det är jättegott och det är kul att experimentera fram nya smaker på sås till pastan.
Här kommer ett exempel:

Kolla dina skåp i köket och plocka fram det som kan passa ihop med pasta...vilket är lika med, i princip allt...men allt passar ju inte med vartannat...så där måste man ju ha lite känsla för vad som är ok.
Hemma hos oss idag, blev det:
Bacon, Kassler, Champinjoner, Majs, Russin, Solrosfrön och Kokos.
Och så:
Vetemjöl, Grädde och Tomatpurré för att såsa till det.



Koka pastan med en buljongtärning.


Medan pastan kokar kan du steka ihop det andra till såsen.
Börja med att klippa bacon, svamp och kassler i småbitar. Stek bacon först för då blir det fett nog i pannan så du inte behöver extra margarin.


Lägg i svampen och kasslern och stek ihop det med bacon. Strö sen över solrosfrön, russin och kokos och till sist majsen. Du behöver inte krydda extra då allt detta har så mycket egna smaker man vill behålla, plus att bacon och kassler är så salt i sig självt. Men lite vitlök är aldrig fel och har man ingen vitlök hemma så funkar det utmärkt med vitlökspulver, tycker jag.


När allt stekt en liten stund, ca 5 min, är det dax att såsa till det. Strö ca 1 msk vetemjöl över maten i pannan. Rör runt med en stor plastsked och häll på grädde/mjölk/matlagningsgrädde tills du får önskad tjocklek på såsen. Tillsätt tomatpurré, rör runt och smaka av.


Enjoy!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar